maatej

piece by piece we\’ll find a way …

Mobitel, Vzajemna, AdriaticSlovenica – če ne boste zamenjali referentov, bo naše gospodinjstvo kmalu virtualni azil

Objavil maatej, dne 7.05.2008

Zdaj ko se je zgodilo že četrtič, jih imam pa res že dost!

1. (enkrat v 2007): na naš domači naslov pride Mobitelov prospekt na ime Husein M*****Ć ?!?

2. (na začetku 2008): na naš domači naslov pride komplet Mobitelovih vizitk za že prej omenjenega Huseina ?!?

3. (marec 2008): na naš domači naslov pride položnica za plačilo dodatnega pokojninskega zavarovanja A.Slovenica na ime Husein I******Ć ?!?

4. (maj 2008): na naš domači naslov pride položnica za plačilo zdravstvenega zavarovanja Vzajemna na ime Mirsad I*******Ć ?!?

Se je zdej sploš še treba vprašat kaj je vsem primerom skupno? So 2 teze:

- zarota priseljencev, ki se na črno prijavljajo na naš naslov

- nesposobni referenti v omenjenih podjetjih

Prvega in drugega primera se mi ni dalo reševat, ker se mi je zdelo smešno.

Ko je prišlo do 3. primera ni bilo več smešno ampak začudeno in jezno. Klical sem na A.Slovenico in po poslanem scanu položnice so mi rekli, da je prišlo do napake pri naslovu. Upam da smo to rešil. S tem sem ovrgel prvo (zgoraj zapisano) tezo :)

Tale 4. primer pa je samo dokazal, da enim očitno ni jasna razlika med dvema poštnima številkama. Istoimenska ulica kot je naša namreč obstaja v Ljubljani. Ampak ima z našo občino skupno samo prvo številko! Trenutno se mi ne da klicat še na Vzajemno, ker so bile prve izkušnje s A.Slovenico bolj čudne. Jim rečeš, da ta človek na tem naslovu ne obstaja in ti najprej reče nazaj “da ne ve kako je to možno”. Ja jaz vem kako je možno, pa nisem tam zaposlen.

Edina rešitev tega problema je, da začnejo zaposleni pri omenjenih podjetjih delat z malo večjo zanesljivostjo. Upam da v Sloveniji ni veliko istoimenskih ulic, katerih kraji bi imeli še podobne poštne številke, ker potem nisem edini s tem problemom. Ali pač. Res da je sodobna družba bolj odprtega tipa, ampak pošto neznanih ljudi pa res ni treba na vse konce pošiljat.

  • Share/Bookmark

En odgovor v “Mobitel, Vzajemna, AdriaticSlovenica – če ne boste zamenjali referentov, bo naše gospodinjstvo kmalu virtualni azil”

  1. OPOZICIJA » Aktualno Kritike & graje » Vzajemna vztraja in ji očitno dol visi pravi:

    [...] zgodbe [...]

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.